KATA VÁLTOZÁS SZEPTEMBER 1.-TŐL

A KATA szeptember 1-től történő változása sok vállalkozás számára vált égető problémává – mind egyéni, mind társaság részéről.
Rengeteg felvetés, találgatás és téves információ kering most a felbolydult világhálón, amit ha gondolkodás nélkül elhiszünk, komoly következményekkel járhat ránk és vállalkozásunkra nézve.

Ahhoz, hogy meg tudd hozni vállalkozóként a legjobb döntést, szükséged van a releváns információkra, nyugodott elmére és szakértelemre.

Végig kell gondolnod a könyvelőd segítségével, hogy számodra az általános szabályok szerinti adózásra vagy általány adóra váltsál.

Ez a döntéshozatal mindig egyénre szabott.

Társaságoknál mindenképp ki kell lépni a KATA-ból, de a választási lehetőség azért itt is van:

  • általános szabályok szerint Társasági adót fizet
  • vagy KIVA -ba lép
  • vagy végelszámolást csinál /megszűnik /

Ugyanakkor mielőtt még bármilyen döntést meghoznánk, van egy dolog, amit mindenkinek meg kell tennie. Várni.

Türelemmel megvárni azt, hogy a közlönyben megjelenjen a végleges, elfogadott verzió. Majd ezután lehet a hivatalos információk birtokában elkezdeni megtervezni a ‘hogyan tovább’-ot vállalkozásunkkal kapcsolatban (adózási forma, stratégia, vállalkzás fejlesztés stb.)

Addig is napi szinten figyelem a helyzet alakulását és a jogszabály megjelenése után azzonnal jelentkezem egy bővebb és releváns informáciokkal teli bloggal.

 

Bármilyen kérdés felmerülés esetén keressen nyugodtan, foglaljon időpontot.

 

A MOTTÓNK: Sikeres vállalkozás!

 
Üdvözlettel 
 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük