Esettanulmány – Fekete Máté

2020 augusztusában felkeresett engem Budafok NB1-es csapatának egyik játékosa, Fekete Máté.  
Már közeledett az első NB1-es mérkőzés mikor edzésen megsérült. Vizsgálaton kiderült, hogy 5 és fél centiméteres szakadás van a combizmában.

Mint tudjuk, egy élsportolónak egyformán fontos a mihamarabbi visszatérés és a teljes gyógyulás is. Máténak is ez volt a legfontosabb, így mindent próbáltunk megtenni a mihamarabbi felépülésért. 3 hétig folyamatosan kezelésekre járt hozzám és az erőnléti edzővel folytatta az edzéseket. Az erőnléti edzések nagyon fontosak voltak, hogy állóképessége és erőnléte a rehabilitáció során is megmaradjon. Heti 2-3 alkalommal fizioterápiás kezelést csináltunk, hogy gyorsítsuk a izomhegesedés folyamatát. A 3. hét végére a vizsgálat során kiderült, hogy az izomszakadásnak
már nyoma sincs. 3 hét fizioterápiás kezelés, erőnléti edzés és Máté hozzáállása nagyon gyors javulást, teljes gyógyulást okozott. 

Fizioterápiás kezelés során mágnes kezelés során a sejtek gyors regenerálódását tudtam segíteni, ultrahang terápia során a megfelelő hatóanyagú krémeket mélyebb rétegben tudtam bejuttatni. Emellett elektroterápiát is alkalmaztam, aminek rehabilitációs funkcióival apró izommozgások segítségével az izmot nem túl terhelve, de izomerősítést tudtam végezni.

A kezelések fájdalommentesek voltak. Mátét is megkérdeztem, hogy a kezelések során mit érzett, mit tapasztalt. A kezelések alatt melegséget érzett az érintett, kezelt területen. Minden egyes kezelés után izomzatát „könnyedebbnek”, kevésbé feszesnek érezte.

3 hét alatt ekkora mértékű szakadás nem jött volna helyre magától. A Budafok NB 1-es csapata elejétől fogva tudta, hogy fizioterápiás kezelésre jár Máté hozzám és támogatták regenerálódását!

Közösen megcsináltuk! Máté 3 hét alatt felépült és visszaállhatott a nagy csapat mindennapjaiba. Felépülése hónapokat vett volna igénybe. Máté példája mutatja, hogy a megfelelő hozzáállás, támogatás, erőnléti edzés és a fizioterápia több mint felére tudják csökkenteni a teljes felépülés idejét. Köszönöm, hogy részese lehettem.
 
Hajrá Máté! Hajrá Budafok!


7721622 képe a Pixabay -en.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük